İkeda Araştırma Ödülü (2017) Sinem Çelik Onaran'a verildi

Doç. Dr. Sinem Çelik Onaran,  Matematik Vakfı tarafından 2002 yılından bu yana verilen 'Masatoshi Gündüz İkeda Araştırma Ödülü'ne matematiğe yapmış oldukları katkılardan dolayı layık görülmüştür. Bu ödül Dr. S. Çelik Onaran'a 24 Mayis 2018 tarihinde ODTÜ Matematik Bölümü, Masatoshi Gündüz İkeda Seminer Odası'nda saat 15:30'da yapılacak törenle verilecektir.

Belirtilen gün ve saatte Dr. S. Çelik Onaran "Legendrian knots in contact 3-manifolds" başlıklı bir seminer verecektir. Konuşmaya herkes davetlidir.

Dr. Sinem Çelik Onaran Lisans derecesini 2003’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden, Yüksek Lisans ve Doktora derecesini de sırasıyla 2006 ve 2009’da yine Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden almıştır.  Dr. S. Çelik Onaran çalışmalarını Düşük Boyutlu Uzayların Topolojisi ve Kontakt Topoloji alanlarında sürdürmektedir. Türkiye'de matematik alanında araştırmalarını sürdüren seçkin bilim insanlarının araştırmalarını değerlendirmek ve üstün niteliklerini kamuoyuna duyurarak bu tür çalışmaları teşvik etmeyi amaçlayan ödül, Türk matematiğine evrensel düzeyde katkıda bulunan Prof. Dr. Masatoshi Gündüz İkeda'nın anısını yaşatmak için 2002 yılından bu yana genç (45 yaşını aşmamış) araştırmacılara Matematik Vakfı (www.matematikvakfi.org.tr) tarafından verilmektedir.