Hayri Körezlioğlu Araştırma Ödülü

Matematik Vakfı, Uygulamalı Matematik Enstitüsü ve Finansal Matematik Anabilim Dalı'nın kurucularından Prof. Dr. Hayri Körezlioğlu anısını yaşatmak ve genç araştırmacıları teşvik etmek amacı ile bir Araştırma Ödülü düzenlemektedir.

Ödülün, özellikle Finans Matematiği, Stokastik Süreçler ve Uygulamaları alanlarında çalışan genç bilim insanlarını teşvik etmek, çalışmalarının üstün niteliklerini kamuoyuna duyurmak amacı ile 2012 yılı itibariyle her yıl düzenlenmesi planlanmaktadır.

Adayların başvuru yılında 45 yaşını geçmemiş olmaları, başvuruların bireysel veya kurumsal olarak, adayın özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarıyla birlikte 30 Kasım tarihine kadar Matematik Vakfı Başkanlığı’na (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. veya Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) e-posta ile iletilmesi gerekmektedir.

Ödül miktarı 1.000 TL olarak belirlenmiş olup, ödül töreninin Mart ayında, muhtemelen Prof. Körezlioğlu'nun doğum günü olan 25 Mart tarihinde olması beklenmektedir.

Prof. Dr. Hayri Körezlioğlu hakkinda:

MathSciNet: www.ams.org/mathscinet/search/author.html?mrauthid=104970
Matematik Dernegi: www.md.math.bilgi.edu.tr/arsiv/PDF/2007_3_63_72_KOREZLIOGLU.pdf

Körezlioğlu Araştırma Ödülleri

• 2013 Yeliz Yolcu Okur, "Levy Süreçleri için Malliavin Kalkülüsü ve Finansa Uygulamaları"
  • 2012 Mine Çağlar, "Stokastik Akışlar ve Finans Matematiği"